Bahar Aylarında Yapılacak 10 Nefis Yemek Tarifi

Sebze Yemekleri
Sebze Yemeği Tarifleri
Sebzeli Yemekler
Bahar güzeldir, fakat mevsim geçişleri bizleri depresyona sürükleyebileceği gibi bağışıklığınızı etkileyebilir. Mevsim geçişlerinde ani sıcaklık değişimi bedenimizi mevsim geçişlerinde daha sıkı durması adına; mevsimin bize verdiği nimetlerden hem yararlanabilir hemde bu sebzelerle kilo kontrolünü de elimizde tutabiliriz, Nisan ayı sebzeleri bir göz atın.
lütfen en taze menüler için kolay yemek tariflerini sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın,

en taze yemek tariflerine en güzel menülere ilk siz ulaşın. Tariflere fotoğrafların üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
1-Sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmak aslında zor değil!! pratik olmasının yanı sıra besleyici lezzetlerle de damaklarımıza hitap edebiliriz!! Enginar tarifleri sizin için bir şahane.

enginar yemeği tarifi
etli enginar yemeği tarifi

  • Bol kaloriyi bir kenara itip hem düşük kalorili hemde B12 açısından da zengin Etli enginar yemeği tarifini Girit usulü denemeye ne dersiniz ? Karaciğer dostu lezzeti ile şahane Kuzu Etli Enginar Yemeği bir şahane

2- Yazın sebzelerine hazırlıktır bahar, bahar aylarında fırında nefis sebze şöleni ile yaza enerji dolu girmek hiç de zor değil. Kabak tarifleri bu yüzden çok ama çok kullanışlıdır,

kabak dizme nasıl yapılır
kabak dizme

  • Yüksek oranda su içeren ayrıca lifi bol olduğu içinde sindirime dost kabağı fırında bir buket yapmak çok da hoş olur ayrıca tatsız sebze yemekleri düşüncesini bir çırpıda yıkıveren nefis bir lezzet Fırında Kabak Dizme Tarifi

3- Bahar sebzelerinin en başını Bezelye benim çocukken en çok sevdiğim top şeklinde olduğu için keyif aldığım bir lezzet fakat kızım için bezelyeyi köfte yapmam gerekiyor çünkü yemeği fazla yeşil ve sulu göründüğünden olsa gerek en çok bezelye köftesine ilgi duyuyor sizde deneyin çocuklar bu sebze köftesine bayılacaklar,

bezelye köftesi tarifi
bezelye köftesi tarifi

  • İlkbahar mevsiminde taze taze tüketebileceğiniz bezelyenin pek çok çeşidi mevcut, hem saçlara hemde cilde dost bezelyenin nefis bir tarifi olan bezelye köftesini bu bahar mutlaka deneyin.

Sponsorlar




4- Bahar ayının en favori sebzelerinden biriside Bakladır ama bakla sadece ve sadece bahara özel bir sebze olduğundan zamanını geçirmeden bol bol yapın.

bakla nasıl pişirilir
zeytinyağlı bakla tarifi

Bakla diğer sebzelerden ayıran özelliği yeşil mercimek gibi bol protein içermesinin yanı sıra vitamini de mevcuttur bu nedenle en çok et tüketemeyen insanlar için bulunmaz bir nimet olan bu mucizevi besini zeytin yağlı bakla yemeği olarak bol dereotu ile beraber tüketebilirsiniz.
5-Pazı sebzesi kış ayları sonunda çıksa da baharda bulunur hep sulu yemek zincirini pazı sarması ile kırabiliriz ama bu sefer pazıyı sütlü ve bulgulu bir sarma olarak sofralara koymanın tam zamanı,
sütlü pazı sarması
sütlü pazı

  • Unutmayın Pazı lif açısından yüksek olduğu için diyet bir sebze olarak tüketilerek kilo kontrolüne de yardımcı olmaktadır, fakat bu tarifin az kalorisi yüksek olsa da sütlü pazı sarması tarifini çok seveceğinize eminim.

6-Çok besleyici olmasının yanı sıra kalori oranı çok ama çok düşük semiz otunun hem salatası hemde yemeği nefsidir, semizotu salatası tarifini hiç böyle denemediniz !!

semizotu yemeği tarifi

  • Bahar yorgunluğu için müthiş bir enerji kaynağı olan semizotu iyide bir antioksidandır, ayrıca cilt güzelliği içinde inanılmaz bir nimettir,

7- Taze sarımsakla hiç yemek yapmayı denediniz mi? eğer Antepli iseniz bu yemeği çok iyi biliyorsunuzdur, Taze sarımsaklı şiveydiz yemeği tarifini denemenizin tam sırası!!

şiveydiz yemeği tarifi

  • Sarımsak antibiyotiktir, neredeyse tüm yemeklerimize yardımcı misafir olan sarımsak şimdi şiveydiz yemeği tarifi ile baş rolde, bu bahar bu tarif mutlaka denenmeli!

8- Eğer Egede ve Akdeniz de yaşıyorsanız çok şanslısınız kış aylarında ve bahar aylarının başlarında Şevketi Bostan lezzetini denemediyseniz hiç durmayın haydi pazara, Giritlilere has etli şevketi bostan tarifini mutlaka deneyin!!

kuzu etli şevketi bostan tarifi

  • Şevketi bostan nefis bir lezzet ayrıca bir diken ve çok ama çok faydalı; dikenin yemeği olur mu demeyin mutlaka kuzu etli şevketi bostan tarifini deneyin.

9- Bahar aynın gözde sebzesi Enginarın sadece ve sadece bir tarifi ile geçiştirmemek gerek; peki enginarı hiç sarma olarak denediniz mi ? mutlaka deneyin yok böyle bir lezzet,

enginar sarması tarifi

  • Karaciğer dostu enginarın sarması da yapılıyor duyduk duymadık demeyin, mutlaka enginar sarması tarifini deneyin!!

10- Bunca yemek tarifinden sonra bir salata ne güzel olur değil mi! Ispanağın mevsimi geçti demeyin!! kuzu ıspanağın tamda mevsimi, çilek ile buluşan bu lezzetin nasıl lezzetli salatası oluyor bir bilseniz!!

cevizli ıspanak salatası tarifi

  • Kuzu ıspanak çiğ tüketildiğinde çok faydalı göz kamaştıran antioksidan içeren çilekle adeta bahar yorgunluğuna meydan okuyor!

Bonus; Kuzu etinin en lezzetli olduğu bahar aylarında kuzu etli yemek tariflerini mutlaka deneyin!!

tavada kuzu pirzola
Döküm tavada kuzu pirzola tarifi