Diyet Yaparken Meyveleri Unutmayın !!

Meyve porsiyonları diyet yaparken kontrolü zor bir yiyecek grubudur.

Bir porsiyon elma 100 gr şeklinde ifade edilirken bazen yediğiniz elma 200-300 gr`a kadar çıkarak 2-3 porsiyon meyve yemenize neden olabilir.
Burada verilecek en pratik öneri alışverişlerde küçük boy meyve seçmek ya da büyük boy meyveyi yakınınızdaki birisi ile paylaşmak.

Yaz meyveleri kış meyvelerine göre daha sulu rengarenk .İçerindeki su ve posa oranı arttıkça kalorisi de azalıyor.Bu nedenle yaz meyveleri için”sınırsız”kavramı kulaktan kulağa dolanan bir beslenme efsanesi haline geliyor.Ancak bir küçük boyu elma ile 10 adet yeşil eriğin kalorisi de aynı, yani 50 kalori.
Sağlıklı bir diyette ortalama 3-4 porsiyon meyve tüketebildiğinizi unutmayın!

Bu dönemlerde kilo vermenizde

yaşayabileceğiniz takılmalar için meyve porsiyonlarınızı gözden geçirmelisiniz.
Diyet yapıyorsanız en kısa zamanda bir mutfak tartısına sahip olmalısınız piyasada oldukça ucuza 20 tl ile 40 tl arasında pek çok çeşitli mutfak tartısı bulunmakta… böylelikle tartarak yemeniz hem neyi ne kadar yediğinizi bilmeniz ve 1 porsiyornun ne kadar olduğunu öğrenmenize yardımcı olacaktır..

1 porsiyon meyve (1 küçük boy 100 g

  • Elma 1 küçük boy 100 g
  • Kiraz 12 adet 75 g
  • Üzüm 15 iri tane 75 g
  • Kayısı 3-4 adet 100 gÇilek 1 su bardağı 175 g
  • Yeşil erik 10 adet 100 g

Kalorisi Düşük Meyveler;

  • Elma
  • Şeftali
  • Portakal

Kiraz yediğinizde saplarını atmayın çünkü bu saplar ödem attırıcıdır kaynatıp içtiğinizde çok faydasını göreceğinize eminim..

KİRAZ SAPI ÇAYININ HAZIRLANIŞI :
 Yarım litre kaynar suya 30 gr kiraz sapı eklenip 10 dakika kadar demlenir ve günde 3 fincan aç karnına içilir. Özellikle menapoz dönemindeki kadınların şikayetlerine de çok faydalıdır
Kiraz sapı ile hazırlanabilen bir diğer tarifimiz daha var ; Aslında bu karışık bir bitki çayı. Küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü, Bir su bardağı için 1-2 adet avakado yaprağı, 1 çay kaşığı yeşil çay, 1 çay kaşığı rezene tohumu sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak. Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsiniz.

KİRAZ SAPININ FAYDALARI :
Kirazın kurutulmuş sapları idrar söktürücü, ödem çözücü etkiye sahiptir. Küçük boydaki idrar yolu taşlarının ve kumlarının düşürülmesine yardımcı olur.

***Kaynak olarak bazı yerlerde melekler mekanından faydalanılmıştır..